Atunci cand cauti cele mai mici preturi siguri le gasesti aici.

Ce beneficii aduc corpului alimentele fara gluten?
Autor: Alina Margica

Ce beneficii aduc corpului alimentele fara gluten?

Despre gluten se pot spune multe. In primul rand, a intrecut ouale si laptele si a ajuns in fata instantei nutritionistilor – este subiect principal de dezbatere pe teme de nutritie. Ce este de fapt glutenul? El reprezinta un amestesc de substante proteice, naturale ce se regaseste cu preponderenta in cereale. Totodata, este cel ce le ofera elasticitate alimentelor.

Cum confera elasticitate? Atunci cand, de exemplu, faina se amesteca cu apa, proteinele din gluten formeaza un amestec omogen cu o consistenta asemanatoare ca acea a lipiciului. Mai pe scurt, proteinele sunt cele care fac elastic aluatul pentru paine. Dupa coacere, painea are acea textura apetisanta tot datorita glutenului.

Componentele principale ale glutenului sunt glutenina si gliadina. Despre gliadina se poate spune ca este cea cu un impact negativ asupra corpului uman – este cea care produce majoritea efectelor negative asupra sanatatii.

Materia prima fara gluten – calitativa sau nu?

Calitatea produselor fara gluten este incontestabila. Lucrul ce face diferenta este gustul. Acesta difera de la o persoana la alta si de aceea exista multe persoane ce nu agreeaza produsele ce nu contin gluten.

Totusi, exista o rezolvare si pentru acest lucru. De exemplu, la Vitamix se regasesc o multitudine de produse lipsite de gluten ce pot lua locul cu usurinta celor ce au inglobat o cantitate insemnata de astfel de substante proteice.

Exista atat produse preparate cat si produse ce pot fi pregatite dupa bunul plac – aici putem aminti de hrisca ce poate fi preparata in orice fel pentru ca persoana ce nu agrea produsele fara gluten, sa devina dependenta de ele.

Mai pe scurt, produsele fara gluten sunt extrem de calitative, iar acest lucru se vede mai ales in numeroasele beneficii pe care le aduc corpului in urma consumului. Dupa cum s-a mai enuntat, totul tine de gust. Materia prima de pe vitamix.ro poate fi preparata in fel si chip pentru ca gustul final sa satisfaca toti gurmanzii.

;