Atunci cand cauti cele mai mici preturi siguri le gasesti aici.

Chiar si prezervativul are o istorie!
Autor: Alina Margica

Chiar si prezervativul are o istorie!

Probabil nu te-ai gandit niciodata la prezervativ mai mult decat o faci in acel moment. Ei bine, nici eu, pana azi, dar el chiar are o istorie, pe care putini o cunosc.

Acum mai bine de 3000 de ani, egiptenii au construit o statuie care era "echipata" cu un fel de protectie, o teaca ce avea rol contraceptiv. Chiar si atunci, bolile cu transmitere sexuala existau, iar hartia, inul, intestinele de animale sau chiar basica lor, erau folosite impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Hartia era folosita de chinezi, care o ungeau cu ulei, pentru ca nimeni nu-si doreste sa se frece de o simpla hartie cu atat mai mult cu cat intentionezi sa sari peste preludiu. Romanii (Nu românii!!) se "limitau" la intestine de animale iar japonezii, cine stie de ce, foloseau contraceptive construite din carapace de broasca testoasa. Nu-mi dau seama daca aveau probleme cu jucaria, sau doar isi doreau ca partenera sa experimenteze mai mult, dar sunt convins ca ce iese dintr-o carapace de broasca testoasa, sigur nu e moale si ultra-thin!

Intr-o nota mai serioasa, prima mentionare a prezervativelor a fost facuta de Gabriel Fallopius, un chirurg si anatomist al secolului 16. Desi contributia lui asupra medicinei este importanta, un studiu interesant pe care l-a intocmit a fost pe 1100 de barbati, carora le-a creat cate un prezervativ cu scopul de a preveni sifilisul. Studiul sau a aratat ca niciunul din cei 1100 de barbati nu a contactat aceasta boala.

Asadar, cu o lunga istorie in spate, de la prezervativele din basici si intestine, la cele "ultra-subtiri", ai posibilitatea sa rasfoiesti chiar un volum cu putin peste 160 de pagini din istoria ciudata a prezervativului. 

Cartea lui Béatrice Fontanel si Daniel Wolfromm trece in revista evolutia, de la formele primitive la cele actuale, intr-un studiu ce analizeaza mentalitatile care au atras schimbari dupa schimbari.

;