Experienta suprema a cafelei - espressor pentru acasa
Pentru multi, cafeaua nu este un simplu tabiet, este o experienta de neegalat. De la bobul verde, la ceasca aburinda.
Daca te numeri printre cei care prefera sa piarda dimineata cate jumatate de ora, timp pe care il consumi producand aceasta minunata licoare, te invit sa citesti PRO si CONTRA a avea un espressor la tine acasa.
1. Pretul unui espressor nu este mic. E nevoie de o investitie de minim 1000 de lei pentru a achizitiona cea mai ieftina varianta cu extractie manuala . Pentru inceput, ai nevoie de un Espressor Gaggia Clasic model 2015 sau un Espressor Gaggia Clasic 2019. Ambele sunt manuale, deci de tine depinde de rezultat.
2. Rasnita! Nu poti folosit orice rasnita si in niciun caz nu rasnita clasica a bunicii. E nevoie de o rasnita care sa treaca boabele de cafea o singura data prin sita, nu sa fie amestecata constant fara a avea un control asupra gradului de macinare. Rasnita de cafea Lelit PL043MMI ofera un control al gradului de macinare.
3. Cafeaua, nu poate fi in niciun caz una clasica din supermarket. Pentru o cafea reusita, ai nevoie de boabe proaspat prajite. Cea mai buna varianta a cafelei proaspat prajite este sa o procuri la o saptamana de la prajire. Stai linistit, Bucurestiul este plin de prajitorii, la fel si Cluj-ul si celelalte orase mari din tara, iar prin curier, totul se rezolva.
Cea mai buna cafea, e cea facuta de tine, din cafea proaspat prajita.