Atunci cand cauti cele mai mici preturi siguri le gasesti aici.

Manuka - Cel mai studiat sortiment de miere din lume
Autor: Alina Margica

Manuka - Cel mai studiat sortiment de miere din lume

Din peste 20.000 de tipuri de miere care se regasesc in intreaga lume, una singura prezinta un potential nemaiintalnit - Mierea de Manuka, o miere monoflora care este extrasa din nectarul florilor speciei de arbori Leptospermum!

Arborele de Manuka este originar din Noua Zeelanda si Australia, iar popoarele indigene cunosteau proprietatile terapeutice atat ale scoartei sau frunzelor de Manuka pentru vindecarea ranilor, tratarea afectiunilor respiratorii sau pentru ingrijirea cavitatii bucale.

Desi este obtinuta de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit cunoscuta abia descoperirea activitatii nonperoxidice specifica (NPA), activitatea care asigura puteresea antibacteriana. Descoperirea a fost facuta in 1981 de Peter Molan, profesor si biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda.

Reglementari ale Ministerului Industriilor Primare din Noua Zeelanda.

Incepand cu 5 februarie 2018, au intrat in vigoare noi reglementari bazate pe cercetari si studii stiintifice conduse timp de 4 ani in cadrul programului MANUKA HONEY SCIENCE PROGRAM.

Mierea de Manuka este atestata in cadrul laboratoarelor din Noua Zeelanda in urma a doua teste, unul chimic si un test ADN (care evidentiaza prezenta granulelor de polen Manuka).

Clasificarea Mierii de Manuka

Aceasta a primit 2 certificari, pentru mierea Monoflora si Multiflora. Mierea de Manuka MONOflora, este obtinuta in mare parte din nectarul florilor Manuka, iar cea MULTIflora contine un amestec din surse diferite de plante, iar predominant este nectarul florilor Manuka.

Producatori importanti ai mierii de Manuka

Wedderspoon - singurul producator de miere certificat NON-GMO si care testeaza mierea pentru detectarea a peste 150 de pesticide si rezidurii inainte de comercializare.

Real Health - unul din cei mai importanti producatori de miere, culeasa manual si testata independent de Australia Organic Honey Company, intr-un laborator certificat!

De unde cumperi?

 

;